Почетак Курса за прве подофицире

Уторак, 27.5.2014 | Обука

У Центру за обуку и усавршавање подофицира у Панчеву, данас je почео Курс за прве подофицре, осми по реду у организацији овог Центра а четрнаести у организацији Војске Србије. Свечаном почетку курса присуствовали су начелник штаба Команде за обуку бригадни генерал Станко Васиљевић и главни подофицир Команде за обуку заставник Дејан Агочевић.

У Центру за обуку и усавршавање подофицира у Панчеву, данас je почео Курс за прве подофицре, осми по реду у организацији овог Центра а четрнаести у организацији Војске Србије.

Свечаном почетку курса присуствовали су начелник штаба Команде за обуку бригадни генерал Станко Васиљевић и главни подофицир Команде за обуку заставник Дејан Агочевић.

Командант Центра мајор  Саша Петковић упознао је слушаоце са садржајем курса и пожелео успешан почетак курса, истакавши да је овај курс надградња за једну степеницу више на каријерном путу усавршавања подофицира.

Бригадни генерал Станко Васиљевић истакао је значај подофицирског кора и нагласио да је овај курс још један у низу каријерних курсева усавршавања подофицира који су предвиђени новим концептом професионалног развоја подофицира а који има за циљ да у будућности Војсци Србије обезбеди квалитетан подофицирски кор који ће пружити снажну подршку командовању.

—Дужност првог подофицира је веома захтевна и тешка дужност која мора да одговори свим савременим изазовима и уопште није лако бити на врху подофицирске лествице јер то носи огромну одговорност када су у питању развој и каријера подофицира имајући у виду све већи значај подофицира у систему— рекао је бригадни генерал Васиљевић.

Курс ће у наредних 5 недеља похађати 11 одабраних подофицира из свих састава Војске.

Повезане вести