Начелник Генералштаба разговарао с делегацијом Удружења „Милутин Миланковић“

Четвртак, 17.8.2017 | Активности НГШ

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, са сарадницима, примио је данас делегацију Удружења „Милутин Миланковић“, коју је предводио председник овог Удружења мр Славко Максимовић.

Генерал Диковић је са представницима Удружења „Милутин Миланковић“ разговарао о досадашњим и предстојећим активностима Удружења, као и о могућностима за сарадњу Војске Србије и Удружења „Милутин Миланковић“.

Удружење „Милутин Миланковић“, основано је ради промовисања научног стваралаштва, педагошког, књижевног и инжењерског деловања Милутина Миланковића. Ово Удружење објавило је велики број стручних и популарних публикација, израдило дугометражне и краткометражне играно-документарне филмове различитих дужина трајања и намена и организовало више научних и стручних скупова посвећених нашем великану.

Формиран је и документациони центар – Дигитални легат Милутин Миланковић, стална изложбена и музејска поставка о животу и делу овог научника са више од 1000 докумената, великим бројем фотографија и старих издања Миланковићевих књига, чиме су ови вредни документи постали лакше доступни јавности. 

Повезане вести