Обука борбених послуга ракетног система „куб“

Понедељак, 22.8.2022 | Обука
На локацијама размештаја самоходних дивизиона 250. ракетне бригаде за противваздухопловна дејства реализује се редовна обука борбених послуга ракетних система „куб“.

Обука обухвата увежбавање припадника јединице за борбени рад на ракетно-техничким средствима и основно техничко одржавање, а реализује се ради унапређења способности за противваздухопловну одбрану снага Војске Србије, важних објеката и рејона, од извиђања и дејства из ваздушног простора.

Програмом обучавања су предвиђени сви садржаји који се односе на тактику употребе и одржавање ракетног система „куб“, а акценат у овом периоду је на увежбавању нормираних тактичких радњи приликом поседања ватреног положаја и превођења самоходне ракетне батерије у приправност за дејство у складу са дефинисаним стандардима, будући да је брзина реакције од кључног значаја да би додељени задатак био ефикасно извршен. Оваквим увежбавањима јединица постижу се задате временске норме које су изузетно захтевне и за које је неопходна врхунска обученост сваког појединца.

Ракетни систем „куб“ намењен је за уништавање циљева у ваздушном простору који лете на малим и средњим висинама. Одликује га висока мобилност и могућност централизованог командовања и управљања ватром на нивоу дивизиона.

Повезане вести