Генерал Диковић с делегацијом Ратног ваздухопловства и ПВО

Четвртак, 21.12.2017 | Активности НГШ

У сусрет 24. децембру – Дану Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић примио је данас делегацију овог вида Војске Србије.

У сусрет 24. децембру – Дану Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић примио је данас у касарни „Бањица 2“ у Београду, делегацију овог вида Војске Србије, коју је предводио командант РВ и ПВО генерал-мајор Ранко Живак.

Честитајући празник припадницима Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране генерал Диковић је посебно истакао модернизацију и опремање овог вида Војске Србије у oвој години и успешну реализацију свих додељених задатака.

Дан Ратног ваздухопловства и ПВО обележава се 24. децембра у знак сећања на дан када је војвода Радомир Путник донео Решење о формирању Ваздухопловне команде са седиштем у Нишу, 1912. године. У састав команде ушли су Аеропланско и Балонско одељење, Водоничка централа и Голубија пошта. У то време Србија је била једна од 15 земаља у свету која је имала војно ваздухопловство и једна од првих пет земаља која је током опсаде Скадра 1913. године употребила ваздухоплове у борбеним дејствима. 

Повезане вести