Дан логистичких служби Вoјске Србије

Петак, 14.9.2018 | Култура и традиција

Поводом Дана интендантске службе, техничке и саобраћајне службе у Војнотехничком институту у касарни „Жарково“ данас је одржана централна свечаност.

Поводом Дана интендантске службе, техничке и саобраћајне службе у Војнотехничком институту у касарни „Жарково“ данас је одржана централна свечаност, коју традиционално заједнички организују Сектор за материјалне ресурсе Министарства одбране и Управа за логистику (Ј-4) Генералштаба Војске Србије.  

Том приликом прослављен је и јубилеј – 110 година саобраћајне службе. У склопу пригодне изложбе о историјату саобраћајне службе приказан је и камион „Packard“ из 1915. године – једно од најстаријих возила које је користила српска војска у пробоју Солунског фронта.

Централној свечаности присуствовао је начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, који је присутнима честитао празник и пожелео да и у наредном периоду успешно реализују постављене задатке.

Начелник Управе за одбрамбене технологије Министарства одбране генерал-мајор Бојан Зрнић и начелник Управе за логистику (Ј-4) Генералштаба Војске Србије бригадни генерал Жељко Нинковић, уручили су признања награђеним припадницима логистичких служби Министарства одбране и Војске Србије.

Прослави су присуствовали и представници наменске индустрије и бројни гости.

Повезане вести