Обраћање начелника Генералштаба полазницима 64. класе Командно-штабног усавршавања

Понедељак, 9.7.2018 | Активности НГШ

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић данас се у касарни „Бањица 2“ обратио полазницима 64. класе Командно-штабног усавршавања.

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић данас се у касарни „Бањица 2“ обратио полазницима 64. класе Командно-штабног усавршавања Школе националне одбране.

У уводном делу обраћања полазницима, међу којима су и три припадника Оружаних снага Босне и Херцеговине и двојица из Оружаних снага Македоније, генерал Диковић се осврнуо на актуелна глобална кретања и стање безбедности у свету. Апострофирајући тероризам као велику светску опасност, он је подвукао неопходност заједничке акције свих земаља, превасходно великих светских сила, у борби против те савремене пошасти. 

Говорећи о изазовима који стоје пред официрима након завршеног Командно-штабно усавршавања, начелник Генералштаба је истакао да се од њих очекује да дају допринос квалитету командовања и спровођењу штабног рада у јединицама и установама у којима ће бити распоређени. 

– Тимски рад је неопходан како бисмо успешно решили све задатке, уз примену јасног принципа једностарешинства и субординације и изражену одговорност свих старешина – рекао је генерал Диковић, истакавши значај планирања и идентификовања циљева, као и најефикаснијих начина за њихово успешно достизање. 

Обраћању полазницима 64. класе Командно-штабног усавршавања присуствовали су ректор Универзитета одбране генерал-мајор Младен Вуруна и представници Школе национане одбране и Генералштаба Војске Србије.

Владимир Вјештић, МЦ „Одбрана“

Повезане вести