Обилазак Оперативног центра система одбране

Среда, 1.1.2020 | Из јединица
За Војску Србије нема празника и она у потпуности чува безбедност наше земље и свих наших грађана, истакао је министар одбране Александар Вулин, након што је са замеником начелника Генералштаба Војске Србије генерал-мајором Петром Цветковићем и замеником команданта Здружене оперативне команде генерал-мајором Илијом Тодоровим првог дана 2020. године у Београду обишао Оперативни центар система одбране.

Путем видео-линка министар Вулин је примио извештаје из оперативних центара Команде Копнене војске, Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране и Команде за обуку, о тежишним задацима и стању у јединицама и разговарао са старијим националним представником и командантом националног контингента припадника Војске Србије ангажованих у мултинационалним операцијама у Либану и Централноафричкој Републици.

— У Копненој зони безбедности стање је мирно, стабилно, нема угрожавања безбедности наших припадника. У мировним мисијама, где год да су наши припадници, на првом месту води се рачуна о безбедности свих наших припадника и можемо са задовољством да констатујемо да је у свим мировним мисијама ситуација мирна и под контролом. Сви припадници Војске Србије су здрави, нема повређених, мисле на своју земљу — рекао је министар Вулин.

Уверивши се да Војска Србије извршава све задатке по плану, министар Вулин је свим припадницима Војске Србије честитао Нову 2020. годину, пожелевши им личну и породичну срећу, а свима који су у међународним мисијама да се што пре врате својим породицама.

Повезане вести