Отворени дан у Смедеревској Паланци

Петак, 23.9.2016 | Цивилно-војна сарадња

У касарни „Генерал Живко Павловић” у Смедеревској паланци данас је, у организацији Централне логистичке базе, одржана акција „Отворени дан”.

Акција „Отворени дан” у касарни „Генерал Живко Павловић”, у организацији Централне логистичке базе, окупила је данас велики број посетилаца из Смедеревске Паланке и околине. Као и прошле године, најбројнији су били малишани предшколских установа и ученици основних школа из Смедеревске Паланке, Велике Плане, Младеновца и Раче.

Осим приказа наоружања, војне опреме и средстава ратне технике, део програма „Отвореног дана” чинила су тематска предавања, наступ Уметничког ансамбла Министарства одбране „Станислав Бинички”, као и хумане акције добровољног давања крви и завештања органа у организацији Војномедицинске академије. Највећу пажњу присутних привукле су вежбе „Пречишћавање воде” и „Гашење пожара”.

Ове године, у оквиру акције представиле су се Војна академија и Војна гимназија и заинтересованима пружиле информације о упису и приближиле своје наставне програме. Своје производе представила је и Војна установа „Дедиње”.

Грађани Смедеревске Паланке и околине ову акцију сматрају веома важном, јер је јединствена прилика за дружење са припадницима Војске Србије и за изградњу међусобног поверења, навео је командир 203. складишта мешовитог мајор Марко Катанић.

– Данашња акција има за циљ да кроз приказ средстава којима располажемо и дела задатака које обављамо посетиоцима приближимо војни позив у циљу анимирања млађе популације за будућу професију. Посебно нас радује податак да је на отворени ликовни и литерарни конкурс на тему „Војска Србије” пристигло око четири стотине радова. Најуспешније смо наградили дипломама и пригодним поклонима. Нагласио бих да су сви припадници складишта уложили велике напоре за припрему ове акције јер сматрамо да је ово један од најлепших задатака који припадници Војске Србије реализују”, изјавио је мајор Катанић.

Данашњу акцију посетило је око 3.500 грађана Смедеревске Паланке и околине.

Повезане вести