Вежба подржана рачунарским симулацијама

Петак, 11.2.2022 | Обука
У Центру за обуку путем симулација Војске Србије ове недеље је реализована вежба 21. пешадијског батаљона Друге бригаде копнене војске.

На овој вежби подржаној рачунарским симулацијама, команда јединице се обучавала за организовање и извођење борбених дејстава пешадијског батаљона у нападној операцији. Током вишедневних активности, увежбаване су и провераване тактичке радње и штабне процедуре у извођењу операција, уз свакодневну анализу рада команде у процесу доношења одлука на свим нивоима командовања.

Проверени су и познавање начела употребе јединица и средстава, садејство са јединицама Ратног ваздухопловства и ПВО и Мешовите артиљеријске бригаде, као и сарадња са Жандармеријом, Црвеним крстом и осталим структурама система одбране и чиниоцима цивилног окружења.

Вежбе подржане рачунарским симулацијама представљају важан облик практичне обуке команди у Војсци Србије, будући да пружају прилику штабним официрима и командама да се, уз минималан утрошак материјалних ресурса, оспособљавају за планирање и извођење борбених операција.

Повезане вести