Министар одбране и начелник Генералштаба дочекали Нову годину с припадницима 250. ракетне бригаде

Понедељак, 1.1.2018 | Актуелности

Министар одбране Александар Вулин дочекао је нову 2018. годину са припадницима Треће ракетне батерије Првог ракетног дивизиона 250. ракeтне бригаде у касарни „Аеродром“ у Панчеву.

Министар одбране Александар Вулин у пратњи начелника Генералштаба Војске Србије генерала Љубише Диковића, државног секретара Александра Живковића и заменика команданта Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране бригадног генерала Саве Миленковића, дочекао је нову 2018. годину са припадницима Треће ракетне батерије Првог ракетног дивизиона 250. ракeтне бригаде у касарни „Аеродром“ у Панчеву.

Заступник команданта 250. ракетне бригаде пуковник Милан Поповић реферисао је министру одбране и начелнику Генералштаба о стању у јединици. Пуковник Поповић подсетио је на богату традицију 250. ракетне бригаде која носи орден Народног хероја због подвига у одбрани од НАТО агресије 1999. године,  као и на недавне успехе које је његова јединица постигла на гађању у Републици Бугарској.

Најодговорнијим лицима у систему одбране припадници Треће ракетне батерије Првог ракетног дивизиона демонстрирали су прелазак у први степен приправности на ракетном систему „Нева“. Реч је о јединици која се налази у систему сталног борбеног дежурства противваздухопловне одбране.

- Свим грађанима Србије, у име припадника Министарства одбране и припадника Војске Србије желим да честитам 2018. годину и да им пожелим годину која ће бити вредна памћења и вредна понављања. И припадници Министарства одбране и сви припадници војске Србије даће све од себе да година испред нас буде мирна, сигурна и стабилна, да Србија буде заштићена, чувана и брањена, рекао је министар одбране Александар Вулин.

Он је рекао да ће се припадници система понашати исто и следеће године – да ће свака ноћ бити мирна, сигурна и брањена попут ове и да ће припадници Војске Србије чувати мир и сигурност свих грађана.

- Година пред нама биће година наставка обнове војске Србије,  побољшања материјалног положаја свих наших припадника, али и година у којој ће сви грађани Републике Србије осетити добробити политике штедње, рада и стабилности. Без снажне и стабилне Војске, нема снажне и стабилне Србије. Без снажне и стабилнe Војске, нема сигурног региона. Без снажне и стабилне Војске нема ни Србије којој се надамо, волимо и радујемо. Грађанима Србије желим срећну и успешну Нову Годину, пуно здравља, среће  и да буду мирни и уверени да је њихова војска увек ту за њих,  закључио је министар Вулин своје обраћање.

Генерал Љубиша Диковић подсетио је да у новогодишњој ноћи за безбедност грађана Републике Србије брине преко 2.800 припадника Војске Србије, што у Копненој зони безбедности, што на државној граници, што у снагама за заштиту ваздушног простора.

-Скупа са министром одбране и његовим сарадницима вечерас смо овде у ракетној батерији да пропратимо њихову организацију. Свим припадницима Војске, одавде са ватреног положаја, желим срећну 2018. годину, која ће, сигуран сам, бити доста боља и која ће позитивно утицати на све оно што ћемо радити на повећању борбене способности наших јединица, што нам је и основни задатак,  рекао је начелник Генералштаба. 

Повезане вести