Обука на артиљеријско-ракетном систему „панцир С1“

Петак, 16.10.2020 | Обука
Припадници Трећег ракетног дивизиона 250. ракетне бригаде за противваздухопловна дејства, у чијем саставу се налази артиљеријско-ракетни систем „панцир С1“, реализовали су комплексну обуку на новом систему и у потпуности су оспособљени за његову употребу у заштити неба Републике Србије.  

Министар одбране Александар Вулин обишао је данас припаднике ове јединице у касарни „Мајор Милан Тепић“ у Јакову, где је присуствовао извођењу обуке на „панциру С1“ и приказу дела оперативних способности Трећег ракетног дивизиона.  

Припадници јединице приказали су поседање ватреног положаја, превођење система у „приправност број 1“, рад борбених послуга на командном и борбеним возилима, претовар ракета, као и рад на отклањању неисправности на оптоелектронском систему борбеног возила „панцир С1“.

Након обиласка, министар Вулин је рекао да нема армије на свету која би се одрекла имена и традиције јединице попут Трећег ракетног дивизиона за противваздухопловна дејства, који је током НАТО агресије 1999. године оборио чувени „невидљиви“ авион Ф-117А, авион Ф-16 и успешно бранио нашу земљу.

Опремањем јединице „панциром С1“ повећани су број циљева које јединица може гађати и зона коју може обезбедити од напада из ваздушног простора, а унапређене су и маневарске могућности.

Повезане вести