Приказ новoг наоружања и војне опреме за Војску Србије

Субота, 11.11.2023 | Актуелности
На полигону Техничког опитног центра у Никинцима данас је одржан приказ савременог наоружања и војне опреме чији пријем у јединице Војске Србије је у току и на којима се сада обучавају војници и старешине из јединица које ће бити опремљене овим средствима.

У оквиру данашњих активности, којима је присуствовао начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић, вршена су и испитивања дела средстава која су у завршној фази за пријем у наоружање Војске Србије.

Реч је о новим средствима из развоја Војнотехничког института и фабрика домаће одбрамбене индустрије, а којима ће бити опремљене специјалне, пешадијске, оклопне, артиљеријске, као и јединице Ратног ваздухопловства и ПВО.

Увођењем у наоружање нових сложених борбених система, стрељачког наоружања, оптоелектронских уређаја и друге опреме биће значајно унапређене способности и укупна борбена готовост Војске Србије.

Опремање се реализује у складу са директивом врховног команданта Војске Србије и председника Републике Александра Вучића из 2022. године.

Активностима на полигону „Никинци“ присуствовали су и помоћник министра одбране за материјалне ресурсе др Ненад Милорадовић, начелник Оперативне управе (Ј-3) генерал-мајор Тиосав Јанковић, начелник Управе за логистику (Ј-4) генерал-мајор Срђан Петковић, начелник Управе за развој и опремање (Ј-5) бригадни генерал Милан Поповић и начелник Управе за одбрамбене технологије Сектора за материјалне ресурсе бригадни генерал Славко Ракић.

Повезане вести