У Нишу одржана анализа оперативних способности Копнене војске

Уторак, 21.2.2017 | Актуелности

У Дому Војске у Нишу, данас је одржана анализа оперативних способности Копнене војске за 2016. годину, којом је руководио командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић.

Анализи су присуствовали начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић са члановима проширеног Колегијума, директор Инспектората одбране Министарства одбране, команданти бригада и самосталних батаљона Копнене војске, представници Министарства одбране и Војске Србије. 

Најодговорније старешине Војске Србије и Копнене војске разматрали су чињенице које су утицале на изградњу оперативних способности, достигнућа у изградњи и проблеме који су утицали на унапређење оперативних способности. Детаљно су разматране и мере за одржавање и унапређење оперативних способности у овој години. 

Током анализе, додељено је признање најбољој јединици Копнене војске у 2016. години. Прелазну заставицу најбоље јединице Копнене војске, генерал Симовић уручио је команданту Трећег батаљона Војне полиције, потпуковнику Светомиру Џолићу.

Проглашене су и најбоља база у Копненој зони безбедности, најбољи поседнути објекат на државној граници, као и најбоља стража у Копненој војсци у 2016. години. Признање за најбољу базу у Копненој зони безбедности уручено је поручнику Милошу Танасијевићу, командиру базе „Источни Мојстир“, за најбољи поседнути објекат поручнику Лазару Павловићу, командиру поседнутог објекта „РТБ Бор“, а воднику Милошу Јовановићу, командиру страже у складишту „Доњи Вртогош“, уручено је признање за најбољу стражу.

Након данашње анализе, у знак захвалности за допринос развоју способности Копнене војске, Команде за обуку и Гарде, команданти ових састава Војске Србије уручили су пригодне поклоне заменику начелника Генералштаба генерал-потпуковнику Јовици Драганићу који ускоро одлази у пензију. 

Повезане вести