Анализа оперативних способности РВ и ПВО за 2017.

Среда, 14.2.2018 | Актуелности

Анализа оперативних способности Ратног ваздухопловства и ПВО за 2017. годину је одржана данас у Дому ваздухопловства у Земуну.

Министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић присуствовали су са сарадницима анализи оперативних способности Ратног ваздухопловства и ПВО за 2017. годину, која је данас одржана у Дому ваздухопловства у Земуну.
 
У анализи су, поред припадника Команде Ратног ваздухопловства и ПВО, команданата јединица и начелника установа, учествовали представници Министарства одбране и Генералштаба Војске Србије и команданти Копнене војске, Команде за обуку и Гарде. Анализирана је реализација најзначајнијих задатака из претходне године и услови у којима су задаци извршавани, са посебним освртом на материјалне, финансијске и инфраструктурне проблеме.
 
Командант Ратног ваздухопловства и ПВО генерал-мајор Ранко Живак је, закључујући анализу и дајући смернице за рад у 2018. години, указао на значај опремања новим ваздухопловима током 2017. године и потребу за опремањем савременим ракетним системима ПВО у наредним годинама.
 
Обраћајући се учесницима анализе, генерал Љубиша Диковић је истакао најважније резултате ваздухопловства у претходној години, нарочито учешће на бојевом гађању циљева у ваздушном простору у Републици Бугарској. Начелник Генералштаба Војске Србије се осврнуо и на актуелно опремање Ратног ваздухопловства и ПВО новим ваздухопловима и указао на обавезу улагања у сваког припадника овог вида Војске Србије, нагласивши обавезу наставка обуке пилота.

Повезане вести