Обука техничког састава у авијацијским ескадрилама

Уторак, 11.4.2023 | Обука
У авијацијским и хеликоптерским ескадрилама на војном аеродрому „Пуковник-пилот Миленко Павловић“ у Батајници у току је обука техничког састава за одржавање и опслуживање ваздухоплова који базирају на овом аеродрому.

Обука се изводи у оквиру припрема за летачке активности и током „техничког дана“, када се посебна пажња поклања техничкој исправности свих борбених и неборбених средстава у јединици.

Програм обучавања је конципиран тако да се у једном недељном циклусу прођу све прописане стандардне процедуре за извршењe специјалистичких техничких прегледа авиона и хеликоптера, проверу функционалности мотора, радио-навигацијске опреме и наоружања, са посебним акцентом на наоружавање и непосредну припрему ваздухоплова за летење и дејство.

Циљ је да се одржи одлична оспособљеност техничког састава и додатно оспособе подофицири ваздухопловнотехничке специјалности који су у претходном периоду примили дужности у јединици.

Технички састав у ваздухопловним бригадама има кључну улогу за исправност и припрему авиона и хеликоптера за борбену употребу, а да је одлично оспособљен показује свакодневно у подршци интензивних летачких активности ових јединица Војске Србије.

Повезане вести