Постављање моста у општини Ражањ

Субота, 24.5.2014 | Цивилно-војна сарадња

Припадници 310. инжињеријског батаљона из Прокупља, из састава Треће бригаде Копнене војске, поставили су јуче тешки механизовани мост преко Јовановачке реке у селу Нови Брачин. – Мост је постављен стотинак метара низводно од старог моста који су оштетили набујала Јовановачка река и клизишта у овом селу.

Припадници 310. инжињеријског батаљона из Прокупља, из састава Треће бригаде Копнене војске, поставили су јуче тешки механизовани мост преко Јовановачке реке у селу Нови Брачин.

– Мост је постављен стотинак метара низводно од старог моста који су оштетили набујала Јовановачка река и клизишта у овом селу. За мање од четири сата успели смо да поставимо тешки механизовани мост и тиме омогућимо мештанима да несметано прелазе на другу стране реке – каже мајор Борко Бућковић, заменик команданта 310. инжињеријског батаљона, који је руководио постављањем моста.

Мост, дужине 21 метар, постављен је у сарадњи са органима локалне самоуправе која је израдила прилазне путеве и извршила рашчишћавање места за постављање моста.
Трећа бригада Копнене војске увек је међу првима пружала помоћ становништву коме је та помоћ била неопходна. Након постављања моста, Трећа бригада наставља ангажовање цистерни с пијаћом водом за водоснабдевање грађана у Свилајнцу и Прокупљу.

Повезане вести