Помоћ војних лекара мештанима села у околини Алексинца и Прибоја

Четвртак, 19.10.2023 | Цивилно-војна сарадња
Припадници Војске Србије су ове недеље, у сарадњи са Црвеним крстом, локалним самоуправама и домовима здравља, реализовали акцију „Војни лекар на селу“ на територији општина Алексинац и Прибој.

Циљ ове акције, у коју су били укључени медицински тимови Друге бригаде копнене војске и Мешовите артиљеријске бригаде, је јачање сарадње и поверења на локалном нивоу и пружање помоћи становништву којем је отежан приступ систему здравствене заштите.

У оквиру пројекта, вршени су превентивни здравствени прегледи у привремено формираним амбулантама у селима Сјеверин и Калафате у околини Прибоја и у селу Витковац код Алексинца, као и кућне посете слабо покретним и непокретним особама. Овом приликом су подељени и пакети са основним животним намирницама које је обезбедио Црвени крст.

Акција „Војни лекар на селу“ представља само један од пројеката цивилно-војне сарадње које Војска Србије спроводи у свим крајевима Републике Србије, чиме показује да је увек у служби грађана, не само када је реч о одбрани земље, већ и када треба помоћи најугроженијима.

Повезане вести