Пројекти цивилно-војне сарадње Војске Србије

Четвртак, 31.8.2023 | Цивилно-војна сарадња
Припадници Војске Србије реализовали су ове недеље пројекте цивилно-војне сарадње у сарадњи са локалним самоуправама у Трговишту и Прокупљу.

У оквиру ових пројеката, који се реализују ради јачања међусобног поверења и стварања услова за бољи живот грађана Србије, пружена је медицинска помоћ мештанима села Нови Глог у општини Трговиште и реализовани су инжињеријски радови на реконструкцији пута у прокупачком селу Здравиње.

Војни лекари и медицински техничари Четврте бригаде копнене војске су реализовали превентивне здравствене прегледе у привремено формираној амбуланти у Основној школи „Вук Караџић“ у Новом Глогу, као и кућне посете слабо покретним и непокретним особама.

Истовремено у селу Здравиње, инжињеријска радна група из састава Треће бригаде копнене војске санира оштећења и уклања стабла и растиње на критичној деоници локалног пута, како би се мештанима обезбедило несметано коришћење ове путне комуникације. Извођење радова на реконструкцији путева за инжињеријске јединице путне специјалности представља вид обуке у реалним условима, којом се додатно унапређује оспособљеност за ангажовање у операцијама и реализацију наменских задатака.

Војска Србије пројекте цивилно-војне сарадње реализује у свим крајевима наше земље. Више пута је помагала у изградњи путева и водовода, рашчишћавању снежних наноса и речних корита, водоснабдевању и здравственој заштити локалног становништва, са чим ће наставити и убудуће.

Повезане вести