Помоћ војних лекара мештанима села у Лозници и Ражњу

Четвртак, 13.10.2022 | Цивилно-војна сарадња
Припадници Војске Србије су ове недеље, у сарадњи са Црвеним крстом, локалним самоуправама и домовима здравља, реализовали акцију „Војни лекар на селу“ на подручју Лознице и Ражња.

Овај пројекат цивилно-војне сарадње је организован у селима Брезјак код Лознице и Смиловац у околини Ражња ради пружања медицинске помоћи мештанима којима је отежан приступ систему здравствене заштите.

У оквиру акције, коју су реализовали медицински тимови Прве бригаде копнене војске и Мешовите артиљеријске бригаде, вршени су општи здравствени прегледи становништва, а за слабо покретне и непокретне пацијенте организоване су кућне посете. Овом приликом подељени су и пакети са основним животним намирницама које је обезбедио Црвени крст. 

Као и много пута до сада, припадници Војске Србије  срдачно су прихваћени од мештана, који су и овом приликом исказали захвалност на њиховом професионалном односу и спремности да пруже сву расположиву помоћ.

Војска Србије је и раније помагала мештанима удаљених села на подручју Лознице и Ражња, као и у другим крајевима Републике Србије, и наставиће са спровођењем оваквих пројеката који имају за циљ јачање сарадње и помоћ локалном становништву.

Повезане вести