Војни лекари у акцији пружања медицинске помоћи

Среда, 10.5.2023 | Цивилно-војна сарадња
Припадници Војске Србије су ове недеље, у сарадњи са Црвеним крстом, локалним самоуправама и домовима здравља, реализовали акцију пружања медицинске помоћи мештанима села са отежаним приступом систему здравствене заштите.

Реч је о традиционалној акцији „Војни лекар на селу“ која се спроводи у оквиру пројеката цивилно-војне сарадње Војске Србије, а војни лекари и медицински техничари су овога пута посетили мештане села у околини Беочина, Босилеграда, Бујановца и Сјенице.

Реализовано је више од 150 превентивних здравствених прегледа у привремено формираним амбулантама, као и кућне посете слабо покретним и непокретним особама. Овом приликом су подељени и пакети са основним животним намирницама које је обезбедио Црвени крст.

Као и увек до сада, припадници Војске Србије су срдачно прихваћени од грађана, који, уз захвалност за пружену помоћ, истичу да у Војску Србије имају највеће поверење и да се много пута показало да се на њу могу ослонити када им је помоћ најпотребнија.

Војска Србије пројекте цивилно-војне сарадње реализује у свим крајевима земље. Више пута је помагала у изградњи путева и водовода, рашчишћавању снежних наноса, водоснабдевању и здравственој заштити локалног становништва, са чим ће наставити и убудуће ради јачања међусобног поверења и стварањa услова за бољи живот грађана Србије.

Повезане вести