Специјалистичка обука војника у Центру за обуку РВ и ПВО

Среда, 4.8.2021 | Обука
У Центру за обуку Ратног ваздухопловства и ПВО на аеродрому „Пуковник-пилот Миленко Павловић“ у Батајници реализује се шестонедељна специјалистичка обука војника на служењу војног рока генерације „јун 2021“.

Војници се у Центру обучавају за специјалности рода артиљеријско-ракетних јединица за противваздухопловна дејства, службе ваздушног осматрања и јављања и техничке службе ваздухопловно-техничке специјалности.

Обука се реализује на противавионским топовима Л/70 „бофорс“, ракетним системима „нева-М“, „куб-М“ и С-2М, те на стационарним и мобилним центрима ваздушног осматрања и јављања, уз садржаје из тактичке, ватрене и физичке обуке и теме из предмета средства и опрема.

Истовремено, реализује се и обука са новопримљеним професионалним војницима који унапређују своја стручна знања и вештине за обављање послова на својим формацијским местима.

Знања стечена на обуци војници ће практично примењивати у јединицима Војске Србије у које ће по завршетку специјалистичке обуке бити упућени на даље служење војног рока.

Повезане вести