Помоћ војних лекара мештанима села у околини Лознице

Четвртак, 23.9.2021 | Цивилно-војна сарадња
У селу Брезјак у околини Лознице, данас су припадници Прве бригаде копнене војске, у сарадњи са Црвеним крстом, локалним домом здравља и градском управом, реализовали акцију „Војни лекар на селу“.

У оквиру акције, која за циљ има пружање медицинске помоћи становништву са отежаним приступом систему здравствене заштите, вршени су превентивни здравствени прегледи у сеоској амбуланти, док је једна санитетска екипа Војске Србије обилазила старе и непокретне особе. Дељени су и пакети са намирницама и кућном хемијом за социјално угрожене мештане, које је обезбедио Црвени крст.

Војни лекари и техничари су срдачно прихваћени од локалног становништва, које је још једном исказало велику захвалност Војсци Србије на помоћи коју им пружа када год је то потребно.

Војска Србије је и раније помагала мештанима удаљених села на подручју Града Лознице, као и у другим крајевима Републике Србије, и наставиће са спровођењем пројеката цивилно-војне сарадње, који за циљ имају јачање сарадње и помоћ локалном становништву.

Повезане вести