Учешће на конференцији команданата копнених снага у Турској

Среда, 27.11.2019 | Међународна сарадња
Командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић учествовао је на Конференцији команданата копнених снага партнерских земаља НАТО-а, одржаној у Републици Турској у организацији команде копнене компоненте НАТО-а.

На конференцији су учествовали представници 16 земаља из организација Партнерство за мир, Медитерански дијалог, Истанбулска иницијатива за сарадњу и Партнери широм света, који су разменили искуства по питању интероперабилности и њене важности за сарадњу партнера. На скупу је било речи о стандардизацији докумената, Концепту оперативних способности, заједничким вежбама и учешћу у мултинационалним операцијама Уједињених нација. 

Генерал Симовић је на маргинама конференције имао сусрете са замеником команданта копнене компоненте НАТО-а генерал-потпуковником Ричардом Крипвелом, командантом Копнене војске Оружаних снага Швајцарске генерал-мајором Ренеом Велингером, командантом Оперативне команде Оружаних снага Босне и Херцеговине генерал-мајором Радованом Илићем, са којима је разговарао о свим аспектима обуке који доприносе достизању потребног нивоа интероперабилности.

Повезане вести