Честитке начелника Генералштаба поводом војних празника

Четвртак, 13.9.2018 | Активности НГШ

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић је честитао празнике припадницима рода артиљерије, интендантске службе, војне полиције и Мешовите артиљеријске бригаде.

Ч Е С Т И Т К А
ПРИПАДНИЦИМА РОДА АРТИЉЕРИЈЕ, 
ПОВОДОМ 14. СЕПТЕМБРА – ДАНА РОДА

Поводом 14. септембра – Дана рода артиљерије свим припадницима рода артиљерије упућујем срдачне честитке.
 
Ове године прослављате велики јубилеј – 100 година од припреме пробоја Солунског фронта када се око 2.000 артиљеријских оруђа огласило за почетак дугоочекиваног напада савезничких армија на Солунском фронту.
Ваш род као носилац ватре Копнене војске, својим радом и професионалним односом према обавезама и задацима, допринео је јачању обучености и морала припадника рода, а самим тим и оперативних способности Копнене војске и Војске Србије у целини. 
Уверен сам да ће напори које заједно улажемо у опремање и модернизацију рода артиљерије омогућити да у наредном периоду на најбољи начин оправдате поверење које уживате.

Са жељом да остварите личне и професионалне циљеве, честитам вам јубилеј.


НАЧЕЛНИК ГЕНЕРАЛШТАБА
ВОЈСКЕ СРБИЈЕ
генерал
Љубиша Диковић


Ч Е С Т И Т К А
ПРИПАДНИЦИМА ИНТЕНДАНТСКЕ СЛУЖБЕ,
ПОВОДОМ 14. СЕПТЕМБРА – ДАНА СЛУЖБЕ

Поводом 14. септембра - Дана интендантске службе свим припадницима службе упућујем срдачне честитке.

Успешно чувате традицију од 1885. године када је министар војни, ђенералштабни пуковник Јован Петровић, издао Наредбу број 1494 о Главном интендантству и администрацији Врховног штаба.

Успешном реализацијом задатака из интендантског обезбеђења у протеклој години створили сте добре услове за живот и рад команди и јединица, унапређујући логистичку подршку и изградњу оперативне способности Војске Србије. 

Честитам вам празник, са жељом да и у наредном периоду успешно реализујете постављене задатке.


НАЧЕЛНИК ГЕНЕРАЛШТАБА
ВОЈСКЕ СРБИЈЕ
генерал
Љубиша Диковић


Ч Е С Т И Т К А
ПРИПАДНИЦИМА ВОЈНЕ ПОЛИЦИЈЕ,
 ПОВОДОМ 14. СЕПТЕМБРА - ДАНА ВОЈНЕ ПОЛИЦИЈЕ

Свим припадницима војне полиције честитам празник 14. септембар – Дан војне полиције. 

Наређењем врховног команданта оружаних снага ФНРЈ број 31, формирана је војна полиција у Југословенској народној армији чију традицију успешно баштините до данас.

У протеклом периоду, захваљујући стручности, професионалном и одговорном односу према раду и максималном ангажовању, успели сте да квалитетно извшите бројне задатке, дајући пун допринос развијању морала и оперативних способности Војске Србије.

Уверен сма да ћете и убудуће професионално и одговорно извршавати све постављене задатке и постизати запажене резултате, пружајући пун допринос унапређењу рада и унапређењу оспособљености својих припадника.
Честитам вам празник и желим успех у даљем раду.  


НАЧЕЛНИК ГЕНЕРАЛШТАБА
ВОЈСКЕ СРБИЈЕ
генерал
Љубиша Диковић


Ч Е С Т И Т К А
ПРИПАДНИЦИМА МЕШОВИТЕ АРТИЉЕРИЈСКЕ БРИГАДЕ,
 ПОВОДОМ 14. СЕПТЕМБРА - ДАНА БРИГАДЕ

Поводом 14. септембра – Дана Мешовите артиљеријске бригаде, припадницима јединице честитам празник. 

Као наследници славних предака већ 100 година баштините традицију јединице која је тога дана 1918. године почела артиљеријску припрему пробоја Солунског фронта. Светли примери ваших претходника већ дуги низ година подстичу развијање морала припадника Војске Србије.  

Захваљујући дугогодишњем искуству, одговорности и високом нивоу професионалности, потврдили сте сопствену стручност и оспособљеност и одржали ниво оперативних способности ваше бригаде.

Честитајући Дан јединице и велики јубилеј, желим вам пуно успеха у раду уверен да ћете и убудуће професионално и квалитетно извршавати задатке који су вам поверени.  


НАЧЕЛНИК ГЕНЕРАЛШТАБА
ВОЈСКЕ СРБИЈЕ
генерал
Љубиша Диковић

Повезане вести