Студијска посета полазника Високих студија безбедности и одбране

Среда, 23.6.2021 | Активности НГШ
Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић одржао је данас предавање полазницима 10. класе Високих студија безбедности и одбране, који су боравили у студијској посети Генералштабу.

Генерал Мојсиловић је гостима представио Војску Србије, њене мисије, задатке, тренутно ангажовање и значајне пројекте опремања, као и допринос Војске Србије унапређењу безбедности, а потом их упознао са политичко-безбедносном ситуацијом у свету и региону и изазовима, ризицима и претњама по безбедност Републике Србије.

Говорећи о правцима даљег развоја, начелник Генералштаба је истакао да се, у складу са стратегијама националне безбедности и одбране, наставља убрзано опремање и јачање способности Војске Србије, како би у условима војне неутралности у савременом окружењу била спремна да одговори на све изазове и заштити Републику Србију и њене грађане.

Високе студије безбедности и одбране су највиши ниво посебног програма усавршавања високих официра и генерала Војске Србије и државних службеника, а имају за циљ образовање и припрему полазника за преузимање високих дужности у систему националне безбедности.

Повезане вести