Специјалистичка обука војника у Центру за обуку РВ и ПВО

Среда, 10.8.2022 | Обука
На војном аеродрому „Пуковник-пилот Миленко Павловић“ у Батајници реализује се специјалистичка обука војника на служењу војног рока генерације „јун 2022“ распоређених у Центар за обуку Ратног ваздухопловства и ПВО.

Војници се у овој јединици Команде за обуку обучавају за више специјалности у оквиру рода артиљеријско-ракетних јединица за противваздухопловна дејства, службе ваздушног осматрања и јављања и техничке службе.

Током шестонедељног обучавања, они пролазе садржаје из предмета средства и опрема, тактичке, ватрене и физичке обуке, како би се у складу са специјалностима за које су регрутовани оспособили за борбену употребу артиљеријско-ракетних система за ПВД, обављање дужности оператера на ракетним и радарско-рачунарским системима и техничко одржавање ваздухоплова.

Тежиште је на практичном обучавању на противавионским топовима Л/70 „бофорс“, ракетним системима за противваздухопловна дејства „нева“, „куб“ и „Стрела 2М“, авиону „супергалеб“ г-4, као и на стационарним и мобилним центрима ваздушног осматрања и јављања.

Војнике на крају овог периода очекују провера специјалистичке обучености и реализација колективне обуке у јединицама Војске Србије, у којима ће практично примењивати усвојена знања и вештине и бити укључени у живот и рад и реализацију свакодневних задатака до завршетка служења војног рока.

Повезане вести