Посета новог команданта Кфора

Петак, 20.10.2023 | Међународна сарадња
Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић примио је данас команданта Кфора генерал-мајора Озкана Улуташа, који је ову дужност преузео прошле недеље.

На састанку у Београду разговарано је о актуелној безбедносној ситуацији на Косову и Метохији и активностима које се могу предузети ради унапређења мира и безбедности на простору јужне српске покрајине.

Генерал Мојсиловић је у разговору истакао да Војска Србије, у складу с Резолуцијом 1244 Савета безбедности Уједињених нација и Војно-техничким споразумом, Кфор препознаје као једину легитимну оружану формацију на Косову и Метохији и изразио очекивање да ће међународне снаге безбедности предузети неопходне кораке за деескалацију ситуације у Покрајини и заштитити српско национално, културно-историјско и верско наслеђе.

Начелник Генералштаба је истакао значај сарадње на свим успостављеним нивоима између Војске Србије и Кфора, а у циљу очувања безбедности и превенције криза, уз потпуно и непристрасно спровођење мандата који је Кфору дат резолуцијом Савета безбедности Уједињених нација.

Повезане вести