Њ.К.В. Александар Карађорђевић у посети Команди ВиПВО

Среда, 29.5.2013 | Актуелности

Његово краљевско височанство Александар Карађорђевић посетио је Команду Ваздухопловства и ПВО и Ваздухопловни медицински институт (ВМИ) у Земуну, где га је дочекао заменик команданта ВиПВО генерал-мајор др Миодраг Гордић.

Његово краљевско височанство Александар Карађорђевић посетио је Команду Ваздухопловства и ПВО и Ваздухопловни медицински институт (ВМИ) у Земуну, где га је дочекао заменик команданта ВиПВО генерал-мајор др Миодраг Гордић. Посета је реализована ради разматрања могућности пружања финансијске помоћи Фондације принцезе Катарине у побољшању капацитета и ревитализацији објеката ВМИ, тешко оштећених у Нато агресији 1999. године и набавци неопходне медицинске опреме.

У срдачним разговорима с представницима Команде В и ПВО разматрани су и предлози за обнављање оштећених делова зграде Команде, што је, такође од великог значаја, не само за Војску Србије, већ и грађане Земуна, пошто је тај објекат грађен средином тридесетих година прошлог века, управо на иницијативу породице Карађорђевић и представља здање од великог историјског и културног значаја.

Током посете, Њ.К.В. Александар Карађорђевић је положио венац на спомен обележје припадницима В и ПВО погинулим у одбрани отаџбине 1999. године и обишао изложбу „Карађорђевићи и српско војно ваздухопловство“ уприличену управо поводом посете Његовог краљевског височанства Команди В и ПВО.

Повезане вести