Делегација...

Делегација Војног ваздухопловства Руске Федерације у посети ВиПВО

16.04.2014 | Међународна сарадња Делегација Управе противваздушне одбране Главне команде Војног ваздухопловства Руске Федерације, коју предводи генерал-мајор Гумениј Виктор Васиљевич, начелник Управе, налази се у вишедневној посети Ваздухопловству и противаздухопловној одбрани Војске Србије.
Промовисана...

Промовисана књига потпуковника Делакрочеа

03.12.2013 | Актуелности Промоција књиге „Прича једног борбеног пилота“ потпуковника Роберта Делакрочеа одржана је данас у амфитеатру 204. ваздухопловне бригаде на аеродрому „Батајница“. Заменик команданта Ваздухопловства и противваздухопловне одбране генерал-мајор Миодраг Гордић, командант 204. ваздухопловне бригаде бригадни генерал Предраг Бандић, бројне колеге и пријатељи увеличали су промоцију.
Обележен...

Обележен Дан 204. ваздухопловне бригаде

02.12.2013 | Актуелности На аеродрому Батајница данас је пригодном војном свечаношћу обележен Дан 204. ваздухопловне бригаде. Почасну смотру јединице тим поводом извршио је генерал-мајор др Миодраг Гордић, заменик команданта Ваздухопловства и противваздухопловне одбране.
Прослава...

Прослава Дана службе ВОЈ и 126. бригаде ВОЈИН

18.06.2013 | Култура и традиција У присуству заменика команданта ВиПВО генерал-мајора Миодрага Гордића, припадници 126. бригаде ВОЈИН обележили су Дан бригаде и службе ваздушног осматрања и јављања.
Њ.К.В....

Њ.К.В. Александар Карађорђевић у посети Команди ВиПВО

29.05.2013 | Актуелности Његово краљевско височанство Александар Карађорђевић посетио је Команду Ваздухопловства и ПВО и Ваздухопловни медицински институт (ВМИ) у Земуну, где га је дочекао заменик команданта ВиПВО генерал-мајор др Миодраг Гордић.
Летње...

Летње спортско првенство Ваздухопловства и ПВО

15.05.2013 | Спорт у Војсци На нишком војном аеродрому данас је одржана свечаност затварања Летњег спортског првенства Ваздухопловства и ПВО.
Почела...

Почела завршна конференција за гађање на полигону „Шабла“

24.04.2013 | Међународна сарадња Завршна планска конференција за заједничко гађање ракетних јединица и ловачке авијације Ваздухопловства и противваздухопловне одбране Војске Србије и Бугарске армије на полигону „Шабла“ почела је данас у Команди ВиПВО у Земуну. На конференцији, која ће трајати три дана, присуствују делегације Бугарске и Србије.
Обележен...

Обележен Дан 250. Ракетне бригаде ПВО

24.11.2008 | Култура и традиција У команди и јединицама 250. ракетне бригаде ПВО свечано је обележен 24. новембар, дан када је 1962. године, основана прва ракетна јединица на простору Србије.
Новинари у...

Новинари у посети 250. ракетној бригади

19.11.2008 | Цивилно-војна сарадња Поводом 24. новембра, Дана 250. ракетне бригаде ПВО, посленицима медија, данас су у команди на Бањици и у Зуцама, где је стациониран део састава, представљени капацитети и могућности те респектабилне јединице Противваздухопловне одбране Војске Србије. Током 46 година колико је прошло од оснивања прве артиљеријско-ракетне јединице у нас, ракеташи су стекли огромно искуство и доказали се на бројним вежбама, полигонима и стрелиштима, на вежбовним и бојним гађањима у земљи и иностранству. Током НАТО агресије, обарање авиона Ф-117, тзв. „невидљивог“, убраја се у чувеније подвиге припадника бригаде.
ОБЕЛЕЖЕН...

ОБЕЛЕЖЕН ДАН РОДА АРЈ ЗА ПРОТИВВАЗДУХОПЛОВНА ДЕЈСТВА

01.10.2008 | Култура и традиција Дан рода артиљеријско-ракетних јединица за противваздухопловна дејства Војске Србије – 30. септембар – обележен је јуче на централној манифестацији у касарни Народни херој „Милан Благојевић“ у Крагујевцу, свечаним постројавањем састава 250. ракетне бригаде ПВО Војске Србије.