Промовисана књига потпуковника Делакрочеа

Уторак, 3.12.2013 | Актуелности

Промоција књиге „Прича једног борбеног пилота“ потпуковника Роберта Делакрочеа одржана је данас у амфитеатру 204. ваздухопловне бригаде на аеродрому „Батајница“. Заменик команданта Ваздухопловства и противваздухопловне одбране генерал-мајор Миодраг Гордић, командант 204. ваздухопловне бригаде бригадни генерал Предраг Бандић, бројне колеге и пријатељи увеличали су промоцију.

Промоција књиге „Прича једног борбеног пилота“ потпуковника Роберта Делакрочеа одржана је данас у амфитеатру 204. ваздухопловне бригаде на аеродрому „Батајница“.

Заменик команданта Ваздухопловства и противваздухопловне одбране генерал-мајор Миодраг Гордић, командант 204. ваздухопловне бригаде бригадни генерал Предраг Бандић, бројне колеге и пријатељи увеличали су промоцију својим присуством.

О књизи су говорили генерал Бандић, мајор Ђурица Марић и аутор.

Командант 204. ваздухопловне бригаде је читајући књигу препознао себе, остале пилоте и њихове животне путеве.

— Препознао сам наше жеље у његовим речима да бисмо радили само то и ништа друго у свом животу. Препознао сам описе нашег колектива на начин како их ја доживљавам. Ова књига може да буде пилотски приручник за млађе генерације. Можда је требало да има више страница, али како би рекли мудри људи — сажетост је одраз мудрости, истакао је генерал Бандић и нагласио да верује да ће се сви пилоти препознати у књизи.

Мајор Марић је присутнима представио две деценије дуго пријатељство са Делакрочеом, а аутор је образложио зашто није било тешко написати књигу, коме је она намењена и зашто је треба прочитати у једном даху.

Пилот, потпуковник Роберто Делакроче рођен је 1968. године у Тузли. Завршио је 22. класу Ваздухопловне опште средње војне школе као најбољи ученик у класи, а проглашен је и за првог у рангу 39. класе Ваздухопловне војне академије. Командно-штабно усавршавање завршио је у Русији као најбољи странац у класи. У каријери је више пута похваљиван и награђиван. Одликован је Орденом за храброст и Златном медаљом за ревносну службу. Носилац је златног летачког знака.  Ожењен је и отац је двоје деце.

Повезане вести