Генерал Драганић са полазницима Курса за главне подофицире

Понедељак, 14.11.2016 | Актуелности

Заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Јовица Драганић разговарао је данас у касарни „Бањица 2“ у Београду са полазницима 4. класе Курса за главне подофицире.

Уз речи добродошлице и похвале за досадашње постигнуте резултате на усавршавању, генерал Драганић је полазницима курса пренео усмерења за даљи рад на дужностима које их очекују по завршетку курса. 

– Досадашњи резултати које сте постигли и ваш однос према обавезама најбоље говоре да у нашој војсци јача значај, место и улога подофицира – истакао је генерал Драганић, указујући на потребу за свакодневним дограђивањем знања.

Заменик начелника Генералштаба закључио је да подофицири са завршеним највишим нивоом усавршавања морају да поседују висок ниво свести и одговорности за припадност војној организацији, коју својим деловањем морају јачати и усавршавати.

У оквиру посете Генералштабу, полазници 4. класе Курса за главне подофицире, њих 21, обишли су Оперативни центар система одбране, где су се упознали са начином организације и функционисањем ове целине Здружене оперативне команде.

Курс за главне подофицире, као највиши ниво каријерног усавршавања подофицира, траје три месеца и реализује се у Центру за обуку и усавршавање подофицира у Панчеву.

Повезане вести