Летње спортско првенство Ваздухопловства и ПВО

Среда, 15.5.2013 | Спорт у Војсци

На нишком војном аеродрому данас је одржана свечаност затварања Летњег спортског првенства Ваздухопловства и ПВО.

На нишком војном аеродрому данас је одржана свечаност затварања Летњег спортског првенства Ваздухопловства и ПВО.

Свечаности су присуствовали заменик команданта ВиПВО генерал-мајор Миодраг Гордић, командант 204. ваздухопловне бригаде бригадни генерал Предраг Бандић, заменик команданта 98. ваздухопловне бригаде потпуковник Дејан Васиљевић, заменик команданта 126. бригаде ВОЈИН пуковник Драган Радовановић, председник нишке општине Црвени крст Дарко Булатовић и други гости.

Летње спортско првенство В и ПВО одржано је у нишком гарнизону, уз учешће стотињак такмичара из екипа „Бањица-1“ (250. ракетна бригада), „Бањица-2“ (126. бригада ВОЈИН), „Краљево“ (98. ваздухопловна бригада) и „Батајница“ (204. ваздухопловна бригада).

Такмичења у малом фудбалу, одбојци и џудоу одвијала су на спортским теренима Основне школе „Свети Сава“, Факултета за физичку културу у Нишу и Спортског центра „Шивара“.

После велике борбе, данас су додељена признања најбољима. Прво место у малом фудбалу припало је екипи „Бањица-2“, док су друго и треће место освојили фудбалски тимови „Бањица-1“  и „Батајница“.

У такмичењу одбојкаша тријумфовала је екипа „Краљево“, а носиоци другог и трећег места су екипе „Батајница“ и „Бањица-1“.

Џудисти су се такмичили у две категорије, тако да је у категорији до 81 килограма победио капетан Ненад Митровић из 204. ваздухопловне бригаде, док је у категорији преко 81 килограма прво место освојио старији водник Петко Ђуровић из 250. ракетне бригаде.

Генерал Миодраг Гордић уручио је захвалнице представницима ОШ „Свети Сава“ и џудо клуба „Кинезис“ за помоћ у организацији такмичења.

Повезане вести