Успех припадника Војске Србије на Новосадском маратону

Недеља, 13.10.2019 | Спорт у Војсци
Спортисти Министарства одбране и Војске Србије постигли су данас изузетан успех освојивши неколико медаља на 27. новосадском маратону.

На трци 10,5 километара за жене припаднице Војске Србије биле су убедљиво без премца са освојена прва три места - прво место освојила је капетан Невена Јовановић, друго Наташа Ћулафић и треће потпоручник Марина Радовановић. У трци 10,5 километара за мушкарце победничко постоље припало је разводнику Ђури Борбељу, док је у трци на 25 километара за мушкарце бриљирао потпуковник Ненад Милосављевић.

У конкуренцији од 18 тимова, у штафетном маратону, победу су однели маратонци Специјалне бригаде.

На данашњем маратону учествовало је 133 спортиста Министарства одбране и Војске Србије, уз више од 800 спортиста из 17 држава са свих континената, такмичећи се у пет атлетских дисциплина - маратону на 42, тркама на 33, 25 и 10,5 километара и штафетном маратону.

За заштитно лице овогодишњег Новосадског маратона проглашена је атлетичарка капетан Невена Јовановић припадница Батаљона војне полиције специјалне намене „Кобре“.

Данашњи маратон била је и прилика да буде представљена атлетска екипа Министарства одбране и Војске Србије која 16. октобра, уз још четрдесетак спортиста, путује у НР Кину на Светске војне игре.

Међу припадницима Министарства одбране и Војске Србине који путују у Кину су маратонци потпуковник Ненад Милосављевић, капетани Блажо Максимовић и Невена Јовановић, разводник Ђуро Борбељ, Наташа Ћулафић, Михаил Дудаш, Милица Емини и тренер Снежана Станчетић, сви с импозантним спортским резултатима и бројним освојеним медаљама на престижним домаћим и међународним спортским такмичењима.

О тим спортистима говорио је бригадни генерал Синиша Радовић шеф Делегације Републике Србије при Међународном савету за војне спортове (ЦИСМ).

- Око 60 спортиста Министарства одбране и Војске Србије - атлетичари, џудисти, оријентирци, падобранци, рвачи, теквондо борци, триатлонци, пливачи, репрезентативци Републике Србије на Светским војним играма у Кини бориће се у 10 спортских дисциплина раме уз раме са више од 6.000 спортиста припадника војски из целог света. Нисмо нескромни, а уз овако квалитетне спортисте и очекивања су велика - рекао је генерал Радовић.

Повезане вести