Првенство Војске Србије у трци на 10.000 метара с препрекама

Среда, 20.9.2023 | Спорт у Војсци
На војном полигону „Берановац“ код Краљева данас је одржана трка на 10.000 метара с препрекама, на којој су учествовали припадници Војске Србије из свих састава и кадети Војне академије.

Реч је о годишњем првенству Војске Србије у овој дисциплини, које се одржава од прошле године, с циљем промовисања такмичарског духа, фер-плеја и спорта у Војсци Србије.

На десет километара дугој стази с 24 препреке такмичиле су се екипе Генералштаба, Копнене војске, Ратног ваздухопловства и ПВО, Команде за обуку, Гарде, 72. бригаде за специјалне операције, 63. падобранске бригаде, Одреда војне полиције специјалне намене „Кобре“ и Војне академије.

Екипни победник је тим Копнене војске, друго место је заузела екипа Војне академије, док су треће место изборили припадници 72. бригаде за специјалне операције.

У појединачној конкуренцији први је био млађи водник Слађан Вујашанин из Петог батаљона војне полиције Копнене војске, док је у женској конкуренцији најбоља била потпоручник Александра Манић с Војне академије.

Награде победницима, у својству изасланика начелника Генералштаба Војске Србије, уручио је начелник Управе за обуку и доктрину (Ј-7) бригадни генерал Мухарем Фазлић, на церемонији одржаној у касарни „Рибница“ у Краљеву.

Повезане вести