Спортски успеси припадника Војске Србије

Понедељак, 7.8.2023 | Спорт у Војсци
На 69. Отвореном падобранском првенству Србије у скоковима на циљ, одржаном овог викенда у Нишу, најуспешнији у екипном и појединачном пласману били су припадници Војске Србије.

Убедљиву победу у екипној конкуренцији остварила је падобранска екипа Војске Србије „Небеске видре“, испред екипа Падобранског клуба ветерана 63. падобранске бригаде „Архистратиг“ и Аеро-клуба „Наша крила“ из Параћина.

У конкуренцији падобранаца из Аустрије, Босне и Херцеговине, Мађарске, Немачке, Северне Македоније, Србије и Црне Горе прво место је освојио припадник 63. падобранске бригаде водник Стеван Милетић, испред колеге из јединице заставника прве класе Милана Светозаревића. У женској конкуренцији најбоља је била заставник прве класе Радмила Ђурић, такође из 63. падобранске бригаде.

Овог викенда је одржано и Прво CISM Балканско првенство у планинском трчању, на којем је златну медаљу у мушкој конкуренцији освојио водник Ђуро Борбељ из Прве бригаде копнене војске. Он је први претрчао стазу дугу осам километара у конкуренцији припадника оружаних снага Босне и Херцеговине, Бугарске, Румуније, Северне Македоније, Словеније, Србије и Црне Горе.

Одлични резултати војних падобранаца и атлетичара наставак су успешних наступа на бројним домаћим и међународним такмичењима и показатељ високе физичке спремности припадника Војске Србије.

Повезане вести