Такмичење јединица војне полиције у стрељаштву

Четвртак, 8.9.2016 | Спорт у Војсци

На стрелишту „Бубањ Поток” поред Београда одржано је 14. Спортско првенство јединица Војне полиције Војске Србије у стрељаштву у дисциплинама пиштољ ЦЗ-99 9 мм и аутоматска пушка М70 7.62 мм.

Такмичење је реализовано у оквиру обележавања 14. септембра – Дана војне полиције,  а организатор је Управа војне полиције.

На првенству су учествовале екипе батаљона војне полиције специјалне намене "Кобре" , криминалистичко-истражне групе (КИГ), Петог и Трећег батаљона Војне полиције из састава Копнене војске, 25. батаљона војне полиције из састава Гарде и батаљона за противтерористичка дејства Специјалне бригаде "Соколови".

Такмичење, на којем су учествовали припадници јединица Војне полиције који су у својим јединицама у оквиру редовне обуке показали најбоље резултате на гађањима,  отворио је Рајко Миловановић начелник Управе Војне полиције.

У укупном плану најуспешнији су били припадници "Кобри", испред "Соколова" и екипе КИГ. У дисциплини пиштољ првопласирана је екипа батаљона за противтерористичка дејства Специјалне бригаде "Соколови", друге "Кобре" а трећепласирана екипа Трећег батаљона војне полиције. У гађању пушком М70 најбоље су биле "Кобре", друга екипа КИГ а трећепласирана екипа Петог батаљона војне полиције

У појединачној конкуренцији у гађању пиштољем најбољи је био заставник прве класе Јовица Бубало, а у гађању пушком старији водник прве класе Славољуб Алексић, док је у дисциплини пиштољ од припадница војне полиције најбоља била старији водник прве класе Сања Ђурић из екипе КИГ.

Повезане вести