Обука ваздухопловно-техничког састава Војске Србије

Уторак, 24.10.2023 | Обука
У Центру за обуку ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране на војном аеродрому „Пуковник-пилот Миленко Павловић“ у Батајници у току је реализација техничке учионице за школско-борбени авион „супергалеб“ Г-4.

Реч је о тронедељној обуци техничког састава за одржавање и опслуживање овог типа ваздухоплова, а похађају је подофицири и цивилна лица из ваздухопловних бригада и Ваздухопловног завода „Мома Станојловић“.

У складу са програмом усавршавања, полазници се обучавају за правилан и безбедан рад на одржавању ваздухоплова у првом степену и провери функционалности авионских мотора, електро-енергетских склопова и опреме за комуникацију, навигацију и спасавање пилота.

Техничка учионица за школско-борбени авион „супергалеб“ само је један од облика оспособљавања који се спроводе у Центру за обуку ратног ваздухопловства и ПВО. Реализацијом обуке у овом центру обезбеђује се квалификовани кадар ваздухопловно-техничке специјалности, што је од кључног значаја за високу доступност и исправност ваздухоплова у наоружању Војске Србије.

Повезане вести