Прослава Дана Команде за развој Тимочке бригаде

Четвртак, 19.10.2017 | Култура и традиција

У касарни „Никола Пашић“ у Зајечару данас је одржана свечана академија поводом Дана Команде за развој Тимочке бригаде – 19. октобра.

Поводом Дана Команде за развој Тимочке бригаде, данас је у касарни „Никола Пашић“ у Зајечару одржана свечана академија, којој су осим припадника Војске Србије присуствовали и представници органа локалне смоуправе, МУП-а, привредних субјеката, институција културе и борачких организација са територије гарнизона Зајечар.

Командант Команде за развој Тимочке бригаде потпуковник Владица Вучковић је у свом говору истако да припадници јединице следе светлу традицију својих предака и да су у протеклом периоду напорно радили на подизању оперативних способности за извршење додељених мисија и задатака.

Поводом празника, најбољим припадницима јединице и институцијама са којима Команда сарађује награде, похвале и захвалнице је уручио начелник штаба Команде за обуку бригадни генерал Дејан Јанковић.

Након свечаности, делегација Министарства одбране и Војске Србије предвођена бригадним генералом Дејаном Јанковићем одала је пошту француским борцима који су погинули за слободу Србије и српским ратницима страдалим у балканским и Првом светском рату.

Команда за развој Тимочке бригаде за дан јединице обележава 19. октобар, дан када је, 1918. године, уласком француског генерала Гамбете ослобођен Зајечар у Првом светском рату. 

Повезане вести