Деда Мраз и Добре Виле традиционално на аеродрому Батајница

Четвртак, 27.12.2018 | Цивилно-војна сарадња

Припадници 204. ваздухопловне бригаде Војске Србије организовали су данас на аеродрому Батајница већ традиционалну акцију „Слетање Деда Мраза и Добре Виле“ за малишане из школa за децу са сметњама у развоју.

Акција је седму годину за редом реализована у сарадњи са хуманитарном фондацијом „Осмех на дар“.
 
Авион „антонов 26“ из састава 138. транспортне авијацијске ескадриле довезао je на стајанку батајничког аеродрома Деда Мраза, у чијој улози је и ове године заставник Горан Крајиновић и Добрe вилe, разводнице Мају Николић и Милену Милосављевић.
 
Малишани, њих тридесет и пет, из школе ШОСО „Антон Скала“ из Старе Пазове, са осмесима на лицима, дочекали су Деда Мраза и Добре Виле који су из авиона изашли са слаткишима, a затим су најмлађи посетиоци аеродрома имали прилике да уђу у авион и да се друже са посадом ваздухоплова.
 
– Пошто снега нема, по Деда Мраза послали смо ваздухоплов са припадницима Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране. Од 365 дана колико у години извршавамо редoвне летачке задатке, увек нам је драго када изађемо у сусрет једној оваквој хуманитарној акцији. Драго нам је да видимо наше најмлађе насмејане и ту смо увек да помогнемо – рекао је командант 204. ваздухопловне бригаде бригадни генерал Жељко Билић.
 
Дружење сa припадницима јединице настављено је у војничком ресторану 204. ваздухопловне бригаде где је уприличена и подела новогодишњих пакетића прве студентске хуманитарне фондације „Осмех на дар“.
 
У прикупљању слаткиша, играчака и школског прибора за своје вршњаке,  учествовали су поред припадника 204. ваздухопловне бригаде Војске Србије и припадници Клинике за анестезиологију и интензивну терапију ВМА.

Повезане вести