Обелeжен...

Обелeжен Дан рода авијације

02.08.2019 | Култура и традиција Дан рода авијације обележен је данас војном свечаношћу на војном аеродрому “Пуковник-пилот Миленко Павловић” у Батајници.
Обележено...

Обележено две деценије од погибије пилота пуковника Миленка Павловића

04.05.2019 | Култура и традиција Тачно у 12.04 часова прелетом два “мига 29” на небу изнад Ваљева, парастосом и полагањем венаца започело је обележавање две деценије од погибије пилота пуковника Миленка Павловића који је живот изгубио изнад Ваљева на данашњи дан 1999. током НАТО бомбардовања Савезне Републике Југославије.
Министар...

Министар Вулин: Наше небо је сигурно и ми га чувамо сами

02.05.2019 | Актуелности Министар одбране Александар Вулин, у пратњи заменика начелника Генералштаба Војске Србије генерал-мајора Петра Цветковића и команданта РВиПВО генерал-мајора Душка Жарковића, обишао је на аеродрому Батајница припаднике Војске Србије ангажоване у дежурној јединици ловачке авијације у оквиру стално задејствованих снага у систему РВиПВО и присуствовао давању узбуне за приправност и покретање те јединице.
Деда Мраз и...

Деда Мраз и Добре Виле традиционално на аеродрому Батајница

27.12.2018 | Цивилно-војна сарадња Припадници 204. ваздухопловне бригаде Војске Србије организовали су данас на аеродрому Батајница већ традиционалну акцију „Слетање Деда Мраза и Добре Виле“ за малишане из школa за децу са сметњама у развоју.
Обележено...

Обележено тридесет година од страдања посаде авиона АН-12 у Јерменији

12.12.2018 | Култура и традиција Верским обредом и полагањем цвећа на споменик у Земунском парку припадници Ратног ваздухопловства и ПВО данас су обележили тридесетогодишњицу страдања посаде транспортног авиона који се 12. децембра 1988. године срушио у Јерменији.
Министар...

Министар Вулин и генерал Мојсиловић на анализи вежбе БАРС 2018

05.10.2018 | Актуелности Министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић присуствовали су данас завршној анализи међународне летно-тактичке вежбе „БАРС 2018“ у Команди Ратног ваздухопловства и ПВО.
Међународна...

Међународна летно-тактичка вежба „БАРС 2018”

04.10.2018 | Међународна сарадња Четврта међународна летно-тактичка вежба „БАРС 2018“, на којој учествују припадници Ратног ваздухопловства и ПВО Војске Србије и њихове колеге из Ваздушно-космичких снага Руске Федерације, одржава се на аеродрому Батајница.
Обележен...

Обележен Дан 204. ваздухопловне бригаде

01.12.2017 | Култура и традиција На аеродрому „Батајница“ данас је свечано обележен 2. децембар - Дан 204. ваздухопловне бригаде и једанаеста годишњице од формирања те јединице Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране.