Анализа оперативних и функционалних способности Војске Србије за 2016. годину

Петак, 5.5.2017 | Актуелности

Редовна годишња анализа оперативних и функционалних способности Војске Србије за 2016. годину одржана је данас у Дому Гарде у београдској касарни „Топчидер“.

Редовна годишња анализа оперативних и функционалних способности Војске Србије за 2016. годину одржана је данас у Дому Гарде у Топчидеру.

Анализи су присуствовали министар одбране Зоран Ђорђевић, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, као и чланови колегијума министра одбране и начелника Генералштаба.
 
У току анализе сагледани су резултати рада Војске Србије у 2016. години, достигнућа у изградњи оперативних и функционалних способности, способности Копнене војске, Ратног ваздухопловства и ПВО, Команде за обуку, као и Војске Србије у целини за извршење додељених мисија, као и друга питања која утичу на одржавање и развој способности Војске Србије.

Закључено је да су оперативне и функционалне способности Војске Србије током минуле године подигнуте на виши ниво и констатоване перспективе даљег јачања способности Војске Србије у овој години. Дефинисани су, такође, и конкретни задаци за унапређeње способности Војске Србије у 2017. години.
 
По завршетку данашње анализе, организован је приказ дела наоружања и опреме Војске Србије, као и приказ издавачке делатности Медија центра „Одбрана“. 

Повезане вести