Посета начелника Заједничког штаба Оружаних снага Босне и Херцеговине

Среда, 20.3.2024 | Међународна сарадња
На позив начелника Генералштаба Војске Србије генерала Милана Мојсиловића, у тродневној посети нашој земљи борави начелник Заједничког штаба Оружаних снага Босне и Херцеговине генерал-мајор Гојко Кнежевић.

Генерал Кнежевић је данас, након сусрета с министром одбране Милошем Вучевићем, посетио Генералштаб Војске Србије и с генералом Мојсиловићем разговарао о актуелној безбедносној ситуацији у региону и свету, досадашњој сарадњи у области одбране и могућностима за њено даље унапређење. 

У разговору је констатовано да се сарадња двеју војски успешно одвија у оквиру Форума начелника генералштабова балканских земаља, који за циљ има јачање војно-војне сарадње држава региона, и у области обуке за учешће у мултинационалним операцијама. У том смислу је посебно наглашена дугогодишња добра сарадња Центра за мировне операције Војске Србије с Центром за обуку за операције подршке миру Оружаних снага Босне и Херцеговине.
 
Генерал Кнежевић ће у току сутрашњег дана посетити Војну академију и Центар за мировне операције у Београду, где ће му бити представљени капацитети и делокруг рада ових организационих целина Министарства одбране и Војске Србије.

Посета начелника Заједничког штаба Оружаних снага БиХ је била прилика да се још једном истакне и потврди опредељење Републике Србије за јачање одбрамбене сарадње с Босном и Херцеговином и тако да допринос унапређењу добросуседских односа и безбедносне ситуације у окружењу.

Повезане вести