Обука техничког састава у 250. ракетној бригади

Понедељак, 20.6.2022 | Обука
У јединицама 250. ракетне бригаде за противваздухопловна дејства наоружаним ракетним системом „куб“ реализује се редовна обука ради одржавања и унапређења оспособљености професионалног састава и припреме младих војника и старешина за нове дужности.

Како без исправних и за борбену употребу припремљених ракета није могућа реализација задатака за које су намењени самоходни ракетни дивизиони, велика пажња се поклања обуци припадника ракетно-техничких батерија, у којима се чувају и одржавају противавионске ракете.

Обука се у овим јединицама спроводи у оквиру реализације редовних задатака на припреми ракета за борбено дежурство и њихово чување у различитим режимима. На тај начин се, уз одржавање исправности ракета, унапређује и оспособљеност техничког састава за ефикасан рад приликом извршења контролно-техничких прегледа, провере функционалности и наоружавања ракета, као и за дотур до ватрених положаја.

Обука техничког састава представља само део комплексног процеса обучавања у јединицама 250. ракетне бригаде за противваздухопловна дејства, чијом реализацијом се обезбеђује висок ниво борбене готовости ове бригаде за извођење операција и заштиту ваздушног простора Републике Србије.

Повезане вести