Обележавање Дана 204. ваздухопловне бригаде

Петак, 1.12.2023 | Култура и традиција
На војном аеродрому „Пуковник-пилот Миленко Павловић“ у Батајници данас је одржана војна свечаност поводом Дана 204. ваздухопловне бригаде, који се обележава у спомен на 2. децембар 1949. године, када је формиран 204. ловачки авијацијски пук.

Пред свечаним стројем припадника јединице, сумирани су резултати у години за нама и уручена признања најбољим појединцима, након чега су положени венци и цвеће крај спомен-обележја „Нико није рекао нећу“. Овом приликом су уручене и захвалнице најбољим пилотима и механичарима које се традиционално додељују у знак сећања на мајора Зорана Радосављевића, пилота који је погинуо у одбрани земље од НАТО агресије 1999. године.

У осврту на постигнуте резултате истакнути су висок ниво оспособљености припадника 204. ваздухопловне бригаде, потврђен на бројним вежбама и бојевим гађањима у земљи и иностранству, и унапређење способности јединице увођењем нових савремених ваздухоплова у оперативну употребу.

Свечаности су присуствовали командант Ратног ваздухопловства и ПВО генерал-потпуковник Душко Жарковић, представници јединица Војске Србије, органа локалне самоуправе, Српске православне цркве и институција са којима бригада сарађује.

Повезане вести