Ноћна вежба 250. ракетне бригаде за ПВД

Среда, 1.11.2017 | Обука

Припадници Првог ракетног дивизиона 250. ракетне бригаде за ПВД синоћ су у касарни „Мајор Драгутин Гавриловић“ у Зуцама реализовали показну вежбу „Ракета 2017“.

Кроз неколико радних тачака припадници ракетно-техничке батерије Првог ракетног дивизиона су презентовали борбени рад у ноћним условима уз коришћење расвете за технички положај у пољским условима рада. Презентоване радне тачке обухватиле су комплетан процес припрема ракета за ватрену употребу у складу са технолошким процесом. Иако су процеси који су презентовани временски нормирани, тежиште је било на правилности у раду.

Заменик командира ракетно-техничке батерије капетан Миљан Марковић истиче да је висок степен обучености припадника јединице кључан за успешну реализацију задатака у оваквим условима.

Пуковник Милан Поповић, заступник команданта 250. ракетне бригаде за ПВД, је обраћајући се припадницима ракетно-техничке батерије похвалио њихов рад и залагање истичући да је доста труда и времена уложено у овај процес како би се испоштовали сви сегменти неопходни за остваривање предвиђеног циља. 

У завршној анализи вежбе пуковник Поповић је оценио да је вежба правилно реализована  и да је циљ у потпуности остварен. Нагласио је да вежбе оваквог типа треба што чешће организовати како због обуке пре свега младих старешина тако и обуке јединица у целини.

Повезане вести