Интервју...

Интервју генерала Диковића за „Одбрану”

15.04.2016 | Интервјуи За магазин „Одбрана” генерал Диковић говори о геополитици, регионалној безбедности, изазовима асиметричних претњи оличених у све бруталнијем тероризму и поукама из прошлости које неки олако заборављају.
Интервју...

Интервју начелника Генералштаба за емисију РТС-а

06.01.2014 | Интервјуи Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић каже да је улагање у војску улагање у безбедност земље и свих њених грађана, а војска поред недостатка савремене опреме извршава све планиране задатке. Диковић је у емисији "Дозволите..." на РТС-у рекао да је крајем прошле године анализиран рад Војске Србије у 2013. години и да је закључено да су успешно извршени сви планирани задаци.
Интервју...

Интервју начелника Генералштаба за „Вечерње новости“

05.07.2013 | Интервјуи Потписивањем техничког споразума о нормализацији односа Београда и Приштине безбедносна ситуација на северу КиМ је побољшана, али је и даље осетљива. Смањен је број инцидената у којима се угрожава лична и имовинска сигурност људи.
Интервју...

Интервју начелника Генералштаба Међународном радију Србија

11.06.2013 | Интервјуи Начелник Генералштаба Љубиша Диковић рекао је да Војска Србије поседује захтеван ниво оперативне способности и у потпуности је спремна за све мисије и задатке који се од ње очекују. Он је у разговору за МРС навео и да Србија тренутно није војно угрожена. Какво је стање у војсци данас, да ли је боље након професионализације војске? Љ.Д.: Основна мерила вредности сваке војске су јасно дефинисана. Није...
Интервју...

Интервју начелника Управе за логистику магазину Одбрана

15.01.2009 | Интервјуи Организационе промене у Војсци Србије наметнуле су потребу да се и логистичка подршка осмисли на другачији начин.
Интервју...

Интервју начелника Генералштаба дневном листу „Ало“

24.12.2008 | Интервјуи НЕЋУ МИРНО ДА ГЛЕДАМ КАКО УРУШАВАЈУ ВОЈСКУ
Интервју...

Интервју команданта Ваздухопловства и ПВО за “Одбрану”

16.12.2008 | Интервјуи Реорганизација Ваздухопловства и противваздухопловне одбране, најмодернијег и свакако најзахтевнијег сегмента сваке, па и наше војске, представља сложен и свеобухватан процес који у себи садржи више фаза. Због тога се још не може рећи да је комплетан посао завршен, иако организацијско-формацијске промене, реализоване протеклих година, дају веома видљиве и охрабрујуће резултате.
Интервју...

Интервју начелника Управе за људске ресурсе ГШ ВС магазину Одбрана

05.12.2008 | Интервјуи Професионални војник, у односу на војника на редовном служењу војног рока, више кошта. Али он је и знатно оспособљенији од онога који се за дефинисане мисије и задатке Војске Србије обучава шест месеци.
Интервју...

Интервју начелника Генералштаба Војске Србије за Б92

02.12.2008 | Интервјуи Променила се перцепција Србије на Западу, променила се вероватно и перцепција Запада у Србији. Ми се суочавамо са контролом емоција, а они се суочавају са потребом да контролишу инерцију политике која је била присутна свих тих година.
Интервју...

Интервју генерала Поноша за Кажипрст

02.12.2008 | Интервјуи Генерал-потпуковник Здравко Понош рекао је у емисији Б92 Кажипрст да је важно и то што је иницијатива Србије о ревизији Кумановског споразума регистрована у структурама НАТО иако, како каже, није оптимиста по питању њеног разматрања на састанку шефова дипломатија Алијансе, који данас почиње у Бриселу