Начелник Генералштаба обишао јединице у Куршумлији, Прокупљу и Нишу

Четвртак, 20.2.2014 | Актуелности

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић обишао је данас јединице Треће бригаде Копнене војске, Централне логистичке базе, Бригаде везе и 224. центра за електронска дејства у Куршумлији, Прокупљу и Нишу.

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић обишао је данас јединице Треће бригаде Копнене војске, Централне логистичке базе, Бригаде везе и 224. центра за електронска дејства у Куршумлији, Прокупљу и Нишу. У пратњи генерала Диковића био је командант Копнене војске генерал-потпуковник Александар Живковић.

О стању у јединицама којим командују, начелнику Генералштаба реферисали су командант Треће бригаде бригадни генерал Желимир Глишовић, командант Централне логистичке базе пуковник Петар Латковић, командант 224. центра пуковник Бранислав Љушић, као и команданти батаљона и дивизиона размештених у касарнама „Топлички устанак“ у Куршумлији, „Ратко Павловић Ћићко“ у Прокупљу и „Књаз Михаило“ у Нишу.

Генерал Диковић обишао је и Војничку цркву Светог Симона монаха у касарни „Књаз Михаило“ у Нишу и спомен-собу Треће бригаде, која чува традиције Другог пешадијског пука „Књаз Михаило“, који је због храбрости, као најбољи пук српске војске, добио назив Гвоздени пук.

Начелник Генералштаба сагледао је организацију и квалитет рада у овим јединицама и информисао њихове припаднике о актуелном стању у Војсци Србије и плановима за наредни период.

Повезане вести