Седми CISM челенџ куп у планинском трчању – Копаоник 2017

Субота, 5.8.2017 | Спорт у Војсци

Десетар Војске Србије Наташа Ћулафић освојила је прво место у женској појединачној конкуренцији на „7. CISM челенџ купу у планинском трчању“, који је данас одржан на Копаонику.

Десетар Војске Србије Наташа Ћулафић освојила је прво место у женској појединачној конкуренцији на „7. CISM челенџ купу у планинском трчању“, који је данас одржан на Копаонику.

Изузетно јака конкуренција и идеални услови које пружа српска планинска лепотица Копаоник за реализацију такмичења ове врсте, допринели су да се постигну квалитетни резултати. На такмичењу су наступиле војне екипе из седам земаља а поред мушке и женске екипе Војске Србије, учествовале су екипе из Босне и Херцеговине, Македоније, Црне Горе, Словеније, Румуније и Пољске.
 
У женској појединачној конкуренцији, на стази у дужини од 6.000 метара, и друго место припало је такмичарки из Србије, војном службенику Ксенији Бубњевић, док је бронзано одличје освојила Елена Моага из Румуније. Трећа представница Републике Србије на такмичењу, десетар Мариана Чегар Лукић, освојила је пето место.
 
У екипном поретку код жена прво место освојила је екипа оружаних снага Србије, друго место заузела је екипа оружаних снага Румуније, бронзано одличје освојила је екипа оружаних снага Пољске.
 
У појединачној конкуренцији код мушкараца, на стази у дужини од 8.800 метара, прва три места освојили су представници оружаних снага Румуније, војници Каталин Атанасоие, Јонут Бетеј и Мариус Буска. Најуспешнији члан репрезентације Србије био је разводник Ђуро Борбељ, који је освојио четврто место, док су десетар Мирослав Марковић, десетар Мирко Станковић и водник Бојан Драгојловић освојили седмо, једанаесто и тринаесто место.
 
У екипном поретку мушке конкуренције најуспешнија је била екипа оружаних снага Румуније, вицешампионска екипа је екипа Србије, док је треће место и бронзано одличје освојила екипа оружаних снага Пољске.
 
У пласману нација где су сабирани пласмани најуспешнија три такмичара и две такмичарке победила је Румунија, друго место освојила је Србија, док је треће место заузела Пољска.
 
Пехаре су најуспешнијим такмичарима уручили прослављени српски атлетичари Вера Николић, промотер такмичења и Драган Здравковић.
 
Организатор 7. CISM челенџ купа у планинском трчању су Министартсво одбране и Војска Србије, техничку реализацију вршила је Делегација Републике Србије при Међународном савету за војне спортове CISM уз подршку локалних самоуправа Рашке и Бруса, МК Ресорта, НП Копаоник, ЈП Скијалишта Србије и Атлетског савеза Србије.

Повезане вести