Официр Војске Србије на новој дужности у MINUSCA

Четвртак, 9.3.2017 | Мултинационалне операције

Начелник Генералштаба генерал Љубиша Диковић примио је данас пуковника Миливоја Пајовића, који ће наредних годину дана бити ангажован у мировној операцији УН у Централноафричкој Републици.

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић примио је данас начелника Центра за мировне операције пуковника Миливоја Пајовића, који ће наредних годину дана бити ангажован у мировној операцији Уједињених нација у Централноафричкој Републици (MINUSCA).

Пуковник Пајовић обављаће дужност заменика команданта сектора Запад у овој мировној операцији, што је највиша дужност коју је припадник Војске Србије обављао у мировној операцији још од 2002. године и обнављања учешћа у мисијама Уједињених нација.

Мировна операција MINUSCA подељена је на три сектора, а пуковник Пајовић ће на овој дужности руководити штабом сектора чије главне снаге Уједињених нација чине оружане снаге Бангладеша, Камеруна и Конга. 

Војска Србије отпочела је ангажовање у MINUSCA од 20. септембра 2014. године и тренутно се тамо налазе два официра на штабним дужностима, два официра на дужностима војних посматрача и 70 припадника војне болнице нивоа 2. 

Повезане вести