Нове смене...

Нове смене војних медицинара у мисијама ЕУ

28.09.2018 | Мултинационалне операције Начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић примио је данас у касарни „Бањица 2“ у Београду припаднике ВС који ће бити ангажовани у мисијама Европске уније у Сомалији и Централноафричкој Републици.
Генерал...

Генерал Диковић са официрима који одлазе у мисије УН

13.09.2018 | Мултинационалне операције Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић разговарао је данас у касарни „Бањица 2“ у Београду са официрима који наредних дана одлазе на дужности војних посматрача и штабних официра у мировним операцијама Уједињених нација.
Нове смене...

Нове смене припадника ВС у операцијама Европске уније

12.07.2018 | Мултинационалне операције Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић разговарао је данас са припадницима Војске Србије који ће од овог месеца бити ангажовани у операцијама Европске уније у Сомалији и Малију.
Отворен...

Отворен курс о заштити цивила у мировним операцијама

23.04.2018 | Обука У Центру за мировне операције у Београду данас је почео петодневни курс о заштити цивила у мировним операцијама на оперативном нивоу (United Nations Protection of Civilians Course – Operational level).
Примопредаја...

Примопредаја дужности команданта сектора Запад у мисији УН у Централноафричкој Републици

24.08.2017 | Мултинационалне операције Пуковник др Миливоје Пајовић који је тренутно ангажован у мисији УН у Централноафричкој Републици (MINUSCA), у наредном периоду вршиће дужност команданта сектора Запад до постављења новог команданта.
Официр...

Официр Војске Србије на новој дужности у MINUSCA

09.03.2017 | Мултинационалне операције Начелник Генералштаба генерал Љубиша Диковић примио је данас пуковника Миливоја Пајовића, који ће наредних годину дана бити ангажован у мировној операцији УН у Централноафричкој Републици.
Дочек...

Дочек наших мировњака из Централноафричке Републике

25.01.2017 | Мултинационалне операције Припадници четвртог контингента Војске Србије који су претходних шест месеци ангажовани на медицинском збрињавању особља у мисији УН у Централноафричкој Републици (MINUSCA) стигли су синоћ у Београд.
Генерал...

Генерал Драганић са мировњацима који одлазе у мисије ЕУ

29.12.2016 | Мултинационалне операције Заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Јовица Драганић разговарао је данас са штабним официром и члановима медицинског тима који ускоро одлазе у мировне операције Европске уније.
Војска...

Војска Србије у новој мисији Европске уније

15.12.2016 | Мултинационалне операције Војска Србије данас започиње учешће у Мисији Европске уније за обуку војних и безбедносних снага Централноафричке Републике (EUTM RCA), упућивањем медицинског тима нивоа 1 и тима за хитну медицинску помоћ.
Завршен...

Завршен деветодневни Курс родне равноправности

15.12.2016 | Обука Државни секретар у Министарству одбране Ненад Нерић вечерас је у Центру за мировне операције затворио Курс за обуку инструктора из области родне равноправности.